Hovedseksjon

Lambertseter skole blir mobilfri sone

mobiltelefon elever

Utdanningsdirektoratet og regjering har igangsatt nasjonal anbefaling om mobilen ut av skolen. For 1.-10. trinn gjelder det i timene og i friminutt. Vi har hatt mobilfritt fra 1.-7. trinn, men 8.-10. har frem til nå hatt lov til å benytte mobilen i friminutt. Mandag 12.02 endres dette, da blir Lambertseter skole en mobilfri sone og vi ber foresatte bidra positivt. Dette gjelder også smart-klokker. FAU etterspurte mobilhotell, noe skolen følger opp fra mandag. 

· Vi oppfordrer alle elever til å la mobilen ligge hjemme

· Må eleven ha med mobilen/smart-klokke skal den leveres til mobilhotellet i 1. time*

· Mobilene/smart-klokken vil bli levert tilbake før de går hjem

· Elever som bryter reglen kan få mobilen inndratt av lærer. 

· Ved gjentatte brudd vil foresatte måtte hente mobilen på skolen

· * 8.-10. med språkfag/valgfag i 1. og siste økt, hvor det er blandede grupper vil lærere utvise skjønn for innsamling, men evt. mobil skal uansett ikke være fremme. Dette kan også gjelde på tur. 

Som skole er vi opptatte av fornuftig bruk av digitale enheter og skal arbeide for nettvett. Vi minner om at mennesker uansett alder ikke har lov til å dele bilder/film/opptak m.m. uten tillatelse fra involverte. En del negative saker har dessverre utspring i, og blir holdt varme med god hjelp av sosiale medier. Det hjelper da ikke om vi har mobilfri skole, hvis det er negativt bruk etter skoletid. Voksne i alle settinger må bidra for å bremse dette. 

Vi oppfordrer også elever til å legge mobilen helt vekk, når de gjør skolearbeid.

Mobilen har kommet for å bli, men alt til sin tid :) 

 

Mvh

 

Lambertseter skole og FAU